Scenen

 

Tema på Møde & Eventmessen 2023

VÆREDYGTIGHED

 

Væredygtighed rimer på Bæredygtighed, og de to ting hænger tæt sammen, men væredygtighed tager udgangspunkt i og har fokus på os, mennesket.

  • Hvad skal der til for at vi trives, udvikler os og performer optimalt som mennesker, i en verden der er i konstant forandring?
  • Kan selv de mindste ændringer have betydning, og hvad betyder det for os selv, vores medmennesker og vores jordklode?
  • Er væredygtighed en vigtig brik i puslespillet når vi arbejder med møde, konferencer og events?
  • Er væredygtighed et krav når vi vælger samarbejdspartnere, søger job, vælger venue?

Emnet er stort, uden grænser og individuelt for mennesket, virksomheden, og organisationen.

 

På Scenen kan du opleve 4 stærke indlæg fra

 

 

Kl. 10.00

Rikke Østergaard

- Sociolog, mentalsundhedsekspert, foredragsholder og forfatter.

Rikke er specialist i stress, konfliktløsning, samarbejde, mindfulness og ikke mindst arbejdsglæde. Hun er en yderst inspirerende, motiverende foredragsholder. Grundet sit gode humør taler hun ikke kun om glæde og et lykkeligere liv, men hun spreder glæden og er autentisk i sine eksempler fra eget liv, samtidig med at hun kombinerer forskning og sociologisk teori så det kan bruges i hverdagen af alle.

Sluk emhætten – træn din hjerne og træf bedre beslutninger

Kunne du tænke dig at blive den bedste udgave af dig selv, både på job og privat? Have et stort mentalt overskud, større arbejdsglæde og være rigtig god til de sociale relationer? Mentalt overskud er noget vi selv skaber og ved hjælp af simple teknikker kan vi træne hjernen og blive bedre til selv at være med til at skabe det mentale overskud der skal til for at trives i virksomheden.

Vil du gerne lære om mentaltræning og introduceres til de videnskabelige beviser for hvordan træningen virker og styrker mange dele af vores hjernes vigtige funktioner?

Bliv introduceret til konkrete øvelser der kan hjælpe dig i hverdagen, og til den grundlæggende viden om din hjernes funktion, for at skærpe forståelsen for hvordan du rent faktisk styrker din hjerne, når du træner øvelserne. 

Kl. 11.30       

Imran Rashid

- Tidl. innovationschef og speciallæge.

Imran Rashid kaster i sine tankevækkende foredrag lys over konsekvenserne af den rivende digitale udvikling, der påvirker os alle sammen. Imran har en baggrund som speciallæge i almen medicin, som han i sine foredrag dygtigt kombinerer med sin brede erfaring inden for digitalisering og innovation.

Mærkbarhed - vejen til mere hverdagsglæde og mindre stress

Imran Rashid giver med sit foredrag blandt andet svar på, hvordan det påvirker vores fysiske og mentale sundhed, når work-life-balance i stedet bliver til work-life-blender. Hvordan den nye virkelighed i vores fremtidige arbejdsliv måske er ændret for altid, og hvad det betyder for os. Og sidst men ikke mindst svarer han på, hvordan vi sammen (og hver for sig) sikrer, at fysisk og mental sundhed bliver et grundvilkår i vores arbejdskultur.

For at nå derhen kræver det Mærkbarhed. Det er nøgleordet i de principper, som vi ifølge Imran Rashid er nødt til at indrette fremtidens arbejdspladser efter. Desuden får du nogle helt konkrete råd til sundere og effektive vaner i hverdagen, som sikrer de fysiske og mentale trivsel – på arbejdspladsen såvel som privat.

Kl. 13.30

Alexandra Krautwald

- Beslutningsrådgiver, fagforfatter og foredragsholder.

Alexandra Krautwald er en rutineret strategi- og beslutningsrådgiver med utallige projekter, opgaver og foredrag for danske og internationale selskaber bag sig. Som fagbogsforfatter og ledelsesskribent – for bl.a. Dagbladet Børsen, er hun særligt kendt for sit mod til at sige tingene som de er, og forvandle sine akademiske forskningsstudier og undersøgelsesarbejde til let fordøjelige budskaber og pointer.

Alexandra var den første herhjemme til at introducere begrebet "væredygtighed" med sin bog - Unge generationer på arbejde.

Fremtidens ledelse staves; OMGIVELSER

Fremtidens ledelse handler om at forstå, hvor meget vores OMGIVELSER har betydning for de resultater, vi skaber og for den kultur, der oparbejdes gennem de enemærker, man som leder og medarbejder etablerer i sin organisation.

OMGIVELSERNE kendestegnes blandt andet ved de mennesker, man ansætter og de kolleger man arbejder sammen med. Og ved arbejdsgangene man følger, systemerne man benytter, den fysiske indretning man vælger og de ledelsesfilosofier man læner sig op ad.

Irriterende tågesnak og resultatløse forsøg på at lave om på menneskers indre bør ændres til at blive et spørgsmål om at designe ydre omgivelser, der naturligt understøtter menneskets reelle kapaciteter og naturlige ydevene og modstandskraft.

“Dette årtusindes vigtigste opgave foregår i OMGIVELSERNE, hvor vi skal ændre handlinger, ikke holdninger!”

Kl. 15.00

Lars Matjeka

- Ledelsesrådgiver

Lars Matjeka har med 21 års ledelseserfaring, senest som CEO i Aller Media, en masse spændende betragtninger om den gode arbejdsplads, om det hele menneske og om moderne ledelse. Lars er fyldt med god energi og elsker dialog - og han udfordrer gerne sit publikum med anekdoter og personlige erfaringer, som helt sikkert vil give anledning til refleksion.

Væredygtighed er godt for alle!

Stress, sygdom og udbrændthed er desværre ikke et ukendt fænomen på danske arbejdspladser, og det kalder på en forandring både i virksomheden og hos det enkelte menneske.

Vi må sætte tempoet ned, ændre prioriteter, afskaffe egodrevne miljøer og flytte blikket fra ydre forventninger til indre ønsker. Vi må insistere på organisationer, hvor der er plads til hele mennesker, og hvor det mærkbare og målbare går hånd i hånd.

Væredygtige organisationer skaber bæredygtige resultater, og i sit foredrag kommer Lars med bud på, hvad der skal til – godt krydret med anekdoter fra sit eget virke.

Sponsorer