Tema på Møde & Eventmessen 2023
VÆREDYGTIGHED
Væredygtighed rimer på Bæredygtighed, og de to ting hænger tæt sammen, men væredygtighed tager udgangspunkt i og har fokus på os, mennesket.
Emnet er stort, uden grænser og individuelt for mennesket, virksomheden, og organisationen.
På Scenen kan du opleve 4 stærke indlæg
På Scenen på Møde & Eventmessen kan du opleve fire spændende oplæg fra nogle af Danmarks bedste foredragsholdere. Foredragene præsenteres og bindes sammen af dagens konferencier, journalist og DR-vært Kåre Quist.
- Sociolog, mentalsundhedsekspert, foredragsholder og forfatter.
Rikke er specialist i stress, konfliktløsning, samarbejde, mindfulness og ikke mindst arbejdsglæde. Hun er en yderst inspirerende, motiverende foredragsholder. Grundet sit gode humør taler hun ikke kun om glæde og et lykkeligere liv, men hun spreder glæden og er autentisk i sine eksempler fra eget liv, samtidig med at hun kombinerer forskning og sociologisk teori så det kan bruges i hverdagen af alle.
Kunne du tænke dig at blive den bedste udgave af dig selv, både på job og privat? Have et stort mentalt overskud, større arbejdsglæde og være rigtig god til de sociale relationer? Mentalt overskud er noget vi selv skaber og ved hjælp af simple teknikker kan vi træne hjernen og blive bedre til selv at være med til at skabe det mentale overskud der skal til for at trives i virksomheden.
Vil du gerne lære om mentaltræning og introduceres til de videnskabelige beviser for hvordan træningen virker og styrker mange dele af vores hjernes vigtige funktioner?
Bliv introduceret til konkrete øvelser der kan hjælpe dig i hverdagen, og til den grundlæggende viden om din hjernes funktion, for at skærpe forståelsen for hvordan du rent faktisk styrker din hjerne, når du træner øvelserne.
- Tidl. innovationschef og speciallæge.
Imran Rashid kaster i sine tankevækkende foredrag lys over konsekvenserne af den rivende digitale udvikling, der påvirker os alle sammen. Imran har en baggrund som speciallæge i almen medicin, som han i sine foredrag dygtigt kombinerer med sin brede erfaring inden for digitalisering og innovation.
Imran Rashid giver med sit foredrag blandt andet svar på, hvordan det påvirker vores fysiske og mentale sundhed, når work-life-balance i stedet bliver til work-life-blender. Hvordan den nye virkelighed i vores fremtidige arbejdsliv måske er ændret for altid, og hvad det betyder for os. Og sidst men ikke mindst svarer han på, hvordan vi sammen (og hver for sig) sikrer, at fysisk og mental sundhed bliver et grundvilkår i vores arbejdskultur.
For at nå derhen kræver det Mærkbarhed. Det er nøgleordet i de principper, som vi ifølge Imran Rashid er nødt til at indrette fremtidens arbejdspladser efter. Desuden får du nogle helt konkrete råd til sundere og effektive vaner i hverdagen, som sikrer de fysiske og mentale trivsel – på arbejdspladsen såvel som privat.
- Beslutningsrådgiver, fagforfatter og foredragsholder.
Alexandra Krautwald er en rutineret strategi- og beslutningsrådgiver med utallige projekter, opgaver og foredrag for danske og internationale selskaber bag sig. Som fagbogsforfatter og ledelsesskribent – for bl.a. Dagbladet Børsen, er hun særligt kendt for sit mod til at sige tingene som de er, og forvandle sine akademiske forskningsstudier og undersøgelsesarbejde til let fordøjelige budskaber og pointer.
Alexandra var den første herhjemme til at introducere begrebet "væredygtighed" med sin bog - Unge generationer på arbejde.
Der er sagt og skrevet meget om dem. Også meget forkert, forenklet og fordrejet. Men hvad kendetegner de unge generationer i virkeligheden? Hvorfor ønsker mange af dem at revolutionere de satte organisationer, transformere arbejdslivet og udfordre vores syn på fremtiden?
Med bestsellerbogen ”Unge generationer på arbejde” foretog Alexandra Krautwald en rejse ind i de unges verden. I foredraget afkoder og viser hun, hvor de unge kommer fra, hvad der har formet og præget dem, hvor de gerne vil hen, hvem de er som kolleger, og hvordan de gerne vil være i verden og agere på arbejdspladserne, hvis de ellers får plads.
Alexandra kommer også ind på, hvad der kendetegner arbejdsmarkedet i dag, det der karakteriserer tidligere og nuværende generationer, og hvad der kendetegner samarbejdet og afhængigheden mellem tidens årgange.
“En vej ud i arbejdslivet, der er mere meningsfuld, væredygtig og favnende end den, deres forældre er gået”
- Ledelsesrådgiver
Lars Matjeka har med 21 års ledelseserfaring, senest som CEO i Aller Media, en masse spændende betragtninger om den gode arbejdsplads, om det hele menneske og om moderne ledelse. Lars er fyldt med god energi og elsker dialog - og han udfordrer gerne sit publikum med anekdoter og personlige erfaringer, som helt sikkert vil give anledning til refleksion.
Stress, sygdom og udbrændthed er desværre ikke et ukendt fænomen på danske arbejdspladser, og det kalder på en forandring både i virksomheden og hos det enkelte menneske.
Vi må sætte tempoet ned, ændre prioriteter, afskaffe egodrevne miljøer og flytte blikket fra ydre forventninger til indre ønsker. Vi må insistere på organisationer, hvor der er plads til hele mennesker, og hvor det mærkbare og målbare går hånd i hånd.
Væredygtige organisationer skaber bæredygtige resultater, og i sit foredrag kommer Lars med bud på, hvad der skal til – godt krydret med anekdoter fra sit eget virke.